Home

Nieuws

NMA: niet betrokken bij crisiskartel groentesector

Den Haag – De Nederlandse Mededingingsautoriteit NMA is niet betrokken bij een beoordeling van plannen voor een crisiskartel in de groentesector. Dat laat de organisatie desgevraagd weten. Het plan behelst een gecoördineerde interventie door afzetorganisaties.

Verschillende partijen in Ehec-crisisbeheersing stelden dat de NMA betrokken is bij toetsing van deze plannen, waarover gesprekken lopen in Brussel. Dat zou een vertraging van de plannen betekenen die zo snel mogelijk moeten ingaan. NMA zegt niet benaderd te zijn voor deze plannen.

In Brussel ligt nu de sleutel voor het instellen van dergelijke maatregelen. De Europese Commissie laat bij monde van het directoraat competitie weten dat de plannen intensief bestudeerd worden met landbouw. Het ministerie van ELI is betrokken bij deze gesprekken in Brussel, maar kon nog geen uitsluitsel geven.

Of registreer je om te kunnen reageren.