Home

Nieuws

Minder boeren in België

Brussel – In België is het aantal boeren in dertig jaar met 63 procent afgenomen. Er zijn nu nog 43.000 boeren.

Dit blijkt uit het rapport ”Kerncijfers landbouw 2011”.

Het aantal landbouwbedrijven is in 2010 met 3,4 procent afgenomen. Daarentegen is de gemiddelde bedrijfsoppervlakte meer dan verdubbeld. Ook de werkgelegenheid in de landbouw gaat achteruit. De laatste dertig jaar zijn er in de sector 45 procent van de banen verloren gegaan.

De biologische landbouw neemt in België gaandeweg in belang toe, voornamelijk in Wallonië (884 bedrijven in 2010 in vergelijking met 37 in 1987). In Vlaanderen kennen de biologische bedrijven opnieuw een opbloei na een periode van stagnatie. In vijf jaar tijd was er een verdubbeling van het aantal bio-gecertificeerde runderen.

Of registreer je om te kunnen reageren.