Home

Nieuws 173 x bekeken

Milieu Centraal niet meer negatief over Nederlandse tomaat

Utrecht – Milieu-organisatie Milieu Centraal adviseert nu Nederlandse losse tomaat te eten. De milieuverrichtingen van deze telers zijn vertaald in een betere score op de Groenten en fruitkalender. Dat is de uitkomst van overleg met het Productschap Tuinbouw.

Milieu Centraal adviseert consumenten via de kalender te kiezen voor de meest milieuvriendelijke groenteproducten. Voor losse tomaat is nieuwe teeltinformatie beschikbaar gekomen, waardoor het product van categorie C naar B is verplaatst. Categorie A is de meest milieuvriendelijke categorie, waar vooral vollegrondsgroente uit Nederland in staan. Daarvoor wordt per kilo de minste energie gebruikt.

Voor cherrytomaten blijft Milieu Centraal adviseren in de zomer Israëlische tomaten te kopen in plaats van Nederlandse. De import scoort hier wel beter dan Nederlands product, stelt Milieu Centraal.

Of registreer je om te kunnen reageren.