Home

Nieuws

Meer tijd voor aanpassing varkens- en pluimveestallen

Den Haag - Varkens- en pluimveehouders krijgen meer tijd om hun stallen aan te passen volgens het Besluit Huisvesting.Ze hebben nu de tijd tot tenminste 1 juli 2013, waar eerder sprake was van 1 januari 2013.

Het uitstel ontstaat door vertragingen bij de invoering van het gewijzigde Activiteitenbesluit.
Dit besluit is van belang voor de omgevingsvergunning die veehouders eigenlijk voor 1 juli van dit jaar hadden moeten aanvragen. Het gewijzigde Activiteitenbesluit wordt niet voor de geplande datum van 1 juli 2012 van kracht.

Staatssecretaris Atsma van Infrastructuur en Milieu heeft besloten dat bedrijven de inwerkingtreding van het gewijzigde Activiteitenbesluit mogen afwachten en kunnen volstaan met een melding voor het Activiteitenbesluit.

De uitstelmogelijkheid is alleen van toepassing op veehouderijen die onder de werkingssfeer van het Actieplan Ammoniak en Veehouderij vallen.

Of registreer je om te kunnen reageren.