Home

Nieuws 206 x bekeken

Meer mogelijkheden glastuinbouw Oosterhout

Oosteind – De zeven glastuinbouwbedrijven ten zuiden van de plaats Oosteind mogen niet tot 3 maar tot 5 hectare uitbouwen. Dat blijkt uit de zogeheten ontwerp-visie glastuinbouw van de gemeente Oosterhout. De wijziging is het gevolg van een uitspraak van de Raad van State (RvS) vorig jaar

De gemeente is bang dat uitbreiding door de glastuinbouw de voorgenomen woningbouw na het jaar 2020 in de weg staat. De bedrijven wilden overigens recht op uitbreiding tot 10 hectare. Volgens de nieuwe ontwerpvisie is de maximale goothoogte tevens verhoogd van 6 meter naar 8 meter.

Tenslotte krijgt de familie Loonen in de nieuwe plannen ruimte een glastuinbouwbedrijf te beginnen. De RvS oordeelde eerder dat de gemeente de familie in het verleden wel degelijk toezeggingen had gedaan. Wel is voor dit nieuwe bedrijf besloten tot een maximale omvang van 3 hectare, terwijl de familie een bedrijf van 6 hectare wil bouwen.

De gemeenteraad bespreekt het visiedocument in september of oktober.

Of registreer je om te kunnen reageren.