Home

Nieuws 197 x bekeken 2 reacties

Meer intensieve veehouderijbedrijven denken aan stoppen

Roggel – Het percentage varkens- en pluimveehouders dat wil stoppen met het bedrijf is gestegen ten opzichte van vorig jaar. Dat meldt onderzoeksbureau Agridirect uit Roggel, op basis van een telefonische enquête onder 3.600 varkenshouders en 1.600 pluimveehouders.

Bij vleesvarkenshouders is het percentage dat wil stoppen het hoogst. Het ligt nu op 9,6 procent, vergeleken met ruim 8 procent vorig jaar. Bij zeugenhouders is het percentage 8 procent; iets minder dan vorig jaar. 6,1 procent van de leghennenhouders overweegt het bedrijf te beëindigen. Vorig jaar was dit nog 4 procent. Bij vleeskuikenhouders ligt het percentage op zo’n 3 procent, vergelijkbaar met vorig jaar.

Ook zijn er minder plannen voor uitbreiding en ontwikkeling van de bedrijven.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Lukt het de overheid en de dierenactivisten dan toch om de intensieveveehouders aan een beter inkomen te helpen door productie beperking? Of zal de buitenlandse varkens en kippehouder de lege haken en eierkartons vullen, zodat de Nederlandse markt ondanks productie daling nog steeds onder druk staat? Ik vrees, dat dit laatse het geval zal zijn, de handel zoekt alleen maar het goedkoopste inkoop adres dat dit zou kunnen resulteren in werkeloosheid en kapitaals vernietiging en daarmee koopkracht daling laat hen en ook Den Haag koud. Deze beide partijen hebben tot nu toe weinig toekomst visie getoond en de dierenactivisten hebben maar één visie >de dierenhouderij de wereld uit wat het ook kost<.

  • no-profile-image

    voor stoppende boeren wellicht een optie: wordt enqueteur.

Of registreer je om te kunnen reageren.