Home

Nieuws

Meer dahlia’s op bloemenkeuring

Lisse – Het dahlia bloeiseizoen is nog niet echt losgebarsten, maar op de bloemenkeuring in de keuringszaal bij de CNB in Lisse neemt inmiddels wel het aantal geshowde cultivars toe.

Hiskoflower toont deze week onder andere de gele decoratieve Dahlia ‘Golden Sceptre’. Een stevige bloem met een goede houdbaarheid op de vaas. De bloei in de tuin duurt evenwel nog langer zoals bij verreweg de meeste dahlia’s het geval is die de gehele zomer voor een bloemenpracht zorgen. Apart is ook de zeer donker paarse baldahlia ‘Rocco’ van Hiskoflower, alsmede de donkerrode D. ‘Red Cap’.

Arie C. Koot presenteert deze week de paarse Dahlia ‘Cartouche’ de zonnige, oranje, D. ‘Ariko Zsaza’ en de licht oranje getinte D. ‘Market Joy’. In de keuringszaal deze week ook twee splinternieuwe Crocosmia cultivars van Kwekerij Davelaar. Beide zijn heel diep rood en voortgekomen uit een kruising tussen Crocosmia ‘Lucifer’ x Cr. ‘A.J. Hogan’. De nieuwe cultivars hebben nog geen geregistreerde naam. Th. J. de Groot toont deze week een mooi exemplaar van de forse Eucomis autumnale en diverse kleine alliums, waaronder Allium rubens.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.