Home

Nieuws

Medewerkers Chemie-Pack weer op vrije voeten

Breda - De vier medewerkers van Chemie-Pack in Moerdijk die afgelopen week zijn aangehouden in verband met de grote brand begin januari, komen zondag weer op vrije voeten. Dat heeft de rechter-commissaris van de rechtbank in Breda vrijdag beslist.

Volgens de rechter-commissaris zijn er wel ernstige bezwaren, maar is het voor het onderzoek niet nodig dat de directeur, productieleider en milieucoördinator van het bedrijf langer blijven vastzitten. De productiechef van het bedrijf is niet voorgeleid.

De medewerkers worden ervan verdacht dat ze bewust de milieuvergunning hebben overtreden door grote hoeveelheden gevaarlijke stoffen te bewerken en verwerken op plekken waar dat niet is toegestaan. Ook de veiligheidsmaatregelen bij Chemie-Pack waren volgens justitie onvoldoende.

Voor deze zaken kunnen ze een celstraf van maximaal 6 jaar krijgen.

Of registreer je om te kunnen reageren.