Home

Nieuws

Marks & Spencer betaalt bonus voor melk

Londen - De Britse melkprijs is voor het eerst door de grens van 30 pence per liter (34,2 eurocent) gegaan, zij het wel voor een beperkte groep melkleveranciers.

Warenhuis/foodbedrijf Marks & Spencer gaat de ruim veertig boeren die haar de melk leveren 31,737 pence (bijna 36,2 eurocent) per liter betalen, een verhoging met 2,307 pence vergeleken bij de huidige prijs.

De melkprijs wordt in de 'dedicated pool' voor Marks & Spencer vastgesteld op basis van een index waarin onder meer de voerprijs en andere kosten voor de boer meetellen. De gemiddelde Britse melkprijs staat volgens het laatste overzicht van het plattelandsministerie Defra nog altijd niet hoger dan 26,61 pence (30,3 eurocent) per liter.

Of registreer je om te kunnen reageren.