Home

Nieuws 443 x bekeken

Lelies tonen vorstschade

Lisse – Nu veel lelies zich op het land ontwikkelen wordt duidelijk dat de vorst in een aantal teeltgebieden voor schade heeft gezorgd.

Die schade komt vooral voor in de Orientals en OT’s en varieert van licht tot heel zwaar. In de handel in leliebollen is inmiddels te bemerken dat zich een grotere afsplitsing gaat voordoen in de handel uit het betere A-sortiment, ten opzichte van de handel in het B-sortiment dat veelal oudere cultivars omvat.

De handel die in het A-sortiment plaatsvindt is omvangrijk te noemen, waarbij het prijspeil een stijgende lijn vertoont. Bovendien is er van dit sortiment op dit moment ook bijna geen aanbod meer voorhanden.

De handel in het B-sortiment staat echter onder druk, waarbij ook nog het idee bestaat dat er in dit sortiment nogal veel is opgeplant. Dit komt onder andere omdat de handel in dit sortiment vorig seizoen goed verliep.
Van die teelt (dus oogst 2010) ligt er echter nu nog een bulk onverkocht in de koelhuizen en is het nog maar de vraag of die een koper zullen vinden. Een verliespost dus en in sommige gevallen gaat het dan om flinke bedragen.Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.