Home

Nieuws 662 x bekeken

Lelie Robina is ijzersterk

Lisse – Het leliesortiment omvat vele honderden cultivars. Niet voor elke cultivar is het echter weggelegd om grote successen op de markt te realiseren, maar voor de indertijd door Marklily ontwikkelde Lilium ‘Robina’ geldt dat wel.In de keuringszaal bij de CNB in Lisse worden deze week twee vazen van dit product getoond. W. Th. Langelaan showt een vaas met volle bloei en Strijbis Lelies een vaas met deze lelies in knopstadium. De enorme knoppen leveren purperen bloemen met een lange houdbaarheid.

Maveridge manifesteert zich eveneens op het leliefront en toont de korte Lilium ’Briljant Star’. Mooi rood/purper met een witte rand. Chr. Van der Salm zette enkele nieuwe gladiolencultivars in de keuringszaal. Stuk voor stuk korte cultivars, waarmee de consument goed uit de voeten kan. In de tuin vallen ze niet snel om en men hoeft geen al te grote vazen op te zoeken om er in de huiskamer plezier van te hebben. De nieuwe cultivars van Van der Salm zijn oranje en rood getint waaronder een rode met een zeer donkere keel.

Cees Breed tenslotte heeft een inzending met maar liefst 27 verschillende producten. Waaronder het resultaat van de kruising tussen Crinum x powelllii album.

Een Hippastrumachtige bloeiwijze en spierwit. Veder toont Breed onder andere de forse Galthonia regalis, diverse cultivars van Agapanthus en een grote Tulbaghia maritime. In Zuid Afrika komen 22 soorten Tulbaghia voor en wordt het product ook wel ‘Wildeknoffel’ genoemd.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.