Home

Nieuws

LTO steekt vlag uit over akkoord met natuurclubs

Groningen – LTO Noord steekt de vlag uit over een afspraak met de Groningse natuur- en milieuorganisaties over natuurontwikkeling. Vooral het veiligstellen van de ontwikkelingsmogelijkheden van de landbouw in het gebied Meerstad/Westerbroek, stemt de landbouworganisatie tevreden.

Het gaat om een landbouwgebied van ongeveer 600 hectare, waar nog zeven boeren actief zijn. Door de plannen van de overheid dreigden ze in hun ontwikkeling te worden verstoord. LTO Noord had al aangekondigd zich er tot in laatste instantie tegen te blijven verzetten.

Nu is in samenspraak met natuur- en milieu-organisaties afgesproken te kijken naar andere mogelijkheden op in dat gebied te komen tot natuurontwikkeling. Daarbij speelt een rol dat de geplande woningbouw niet van de grond komt. Dat biedt mogelijkheden voor natuurontwikkeling.

Of registreer je om te kunnen reageren.