Home

Nieuws 213 x bekeken

LTO reageert scherp op structuurvisie Lisse

Lisse - De Land- en Tuinbouw Organisatie LTO heeft fel gereageerd op de structuurvisie van de gemeente Lisse. Zo meldt het vakblad Nieuwe Oogst.

Een reactie die door wethouder Bas Brekelmans (ruimtelijke ordening) enigszins verbaasd wordt ontvangen. Lisse heeft volgens LTO Noord in haar ontwerp structuurvisie een deel van de Poelpolder aangewezen als compensatiegebied voor de bollenteelt. De organisatie wijst dit af omdat zij de polder ongeschikt vindt voor eersteklas bollengrond. Volgens de organisatie is de waterhuishoudkundige situatie in de Poelpolder ongeschikt voor bollenteelt, onder meer vanwege weglek van water.

Ook heeft Lisse voorgesteld de ringsloot rond de polder te voorzien van een natuurvriendelijke inrichting. De aangrenzende veehouders en enkele bollenkwekers zijn volgens LTO Noord bang dat de inrichting niet stopt bij het water en vrezen verlies van landbouwgrond en beperkingen in de waterafvoer.

Wethouder Brekelmans zegt deze reactie nog niet te kennen, maar zijn inschatting is dat het gaat om het gebied aan de westkant van het gebied Geestwater waar woningbouw zal worden ontwikkeld. Aan die westkant mag dat echter niet. “Het betreft een stukje van ongeveer 7 hectare dat is gekocht is door ontwikkelaar Trithun, maar niet ontwikkeld mag worden. Die grond is echter in de Intergemeentelijke Structuur Visie en ook in de Provinciale Structuur Visie al aangemerkt als (compensatie) bollengrond. Dus wij hebben dit gewoon overgenomen in onze gemeentelijke structuur visie.”


Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.