Home

Nieuws 171 x bekeken

LTO: bevriezing EU-landbouwbudget pijnlijk

Den Haag – LTO Nederland vindt het pijnlijk dat de Europese Commissie het landbouwbudget bevriest. Dat zegt de organisatie in reactie op de begroting voor de periode van 2014 tot 2020 van de Europese Commissie.LTO vindt het goed dat de Europese Commissie inzet op economische en duurzame groei door meer geld voor onderzoek en innovatie vrij te maken. De organisatie vindt het goed dat zaken als klimaat, energie, innovatie, milieu, voedselveiligheid en voedselzekerheid Europees worden opgepakt. ”Gezamenlijk kun je meer bereiken”, vindt LTO.

De landbouworganisatie vindt wel dat bij de uitwerking van de begrotingsvoorstellen meer gestuurd moet worden op het versterken van de concurrentiekracht en innovatie van individuele ondernemers. Dit moet uiteindelijk leiden tot verduurzaming en economische groei.

”Prikkels in het Gemeenschappelijk Landbouw Beleid om efficiënt grondstoffengebruik te verbeteren, klimaatneutraal te werken en innovatie te bevorderen kunnen bijdragen tot een betere concurrentiepositie van ondernemers. Dit moet een belangrijk uitgangspunt zijn bij de uiteindelijke hervorming van het gemeenschappelijk landbouwbeleid”, aldus LTO-voorzitter Albert Jan Maat.

Of registreer je om te kunnen reageren.