Home

Nieuws 583 x bekeken

LTO Noord ontkent bemiddelingsrol Hof van Saksen

Amsterdam – WLTO Verzekeringen, een rechtsvoorganger van LTO Noord Verzekeringen, heeft boeren nooit geadviseerd geld te investeren in het bijna failliete bungalowpark Hof van Saksen. Dat zegt de advocaat ingehuurd door LTO Noord, Michiel van Eersel van Spigthoff advocaten in Amsterdam.

Zo’n vijftig boeren klagen LTO Noord aan omdat deze volgens hen zonder de juiste vergunning bemiddelde in obligaties in het bungalowpark. Bovendien stelt de advocaat van de groep, Den Hollander Advocaten, dat LTO Noord financieel geprikkeld werd door fondseigenaar Phanos om boeren binnen te krijgen.

Dat LTO Noord niet aan de gewone zorgplicht heeft voldaan, is volgens Van Eersel niet waar. De organisatie zou nooit op eigen titel door Phanos beschikbare informatie hebben verstrekt. De boeren willen hun ingelegde geld plus de wettelijke rente, 4 miljoen euro, terug.

Hof van Saksen dreigt failliet te gaan en de betrokken banken hebben met Phanos een schikkingsvoorstel voorbereid, volgens welke investeerders 25 procent van de inleg terugkrijgen. LTO Noord brengt via een houdstermaatschappij 400.000 euro in en gaf al eerder 150.000 euro aan een stichting voor gedupeerden.

Ongeveer 90 procent van de investeerders is akkoord en ziet daarmee ook af van juridische stappen tegen betrokken bedrijven.

Of registreer je om te kunnen reageren.