Home

Nieuws 358 x bekeken

'LTO Noord kan rechtszaak vanwege Hof van Saksen voorkomen'

Middelharnis - Advocatenkantoor Den Hollander Middelharnis nodigt LTO Noord uit te praten over een deal voor boeren die via de belangenorganisatie investeerden in het vrijwel failliete bungalowpark Hof van Saksen. Zo kan de belangenorganisatie een publicitair pijnlijke gang naar de rechter vermijden.

Advocate Marijn Trouwborst gaf eerder aan dat een aanzienlijk deel van de boeren een procedure willen tegen LTO Noord. “Van ons plan wijken we niet af, maar een juridische procedure kan zomaar een vol jaar in beslag nemen. Het lijkt me in het belang van beide partijen het sneller op te lossen.”

Circa 750 boeren investeerden in totaal 27 miljoen euro in Hof van Saksen, destijds een beleggingsfonds van Phanos. Inmiddels heeft Phanos het fonds overgedaan aan Arkos Exploitatie, in feite Hof van Saksen zelf. De investeringen door boeren kwamen voort uit bemiddeling van een voorloper van LTO Noord Verzekeringen.

Of registreer je om te kunnen reageren.