Home

Nieuws

LLTB tegen vrijlaten Duitse damherten

Roermond - De LLTB is tegen het loslaten van een aantal damherten net over de Duitse grens bij het oude munitiedepot in Swalmen.

Volgens de LLTB is het risico op landbouwschade veel te groot en ze roept per brief de deelstaatregering van Nordrhein-Westfalen op af te zien van het afbreken van rasters. De Duitse overheid vindt rasters in het natuurgebied onwenselijk. De deelstaatregering wil daarom het aantal damherten terug brengen tot 100 en dan de rasters afbreken.

Nederland heeft volgens LLTB slechte ervaringen met damherten in deels afgerasterde leefgebieden in Zeeland en in de Waterleidingduinen in Noord-Holland. In beide gebieden groeit de populatie damherten zeer snel en begeven de dieren zich steeds vaker buiten het leefgebied. Een van de gevolgen is volgens LLTB het stijgend aantal aanrijdingen met damherten. Daarnaast veroorzaken de dieren in beide regio’s grote schade aan landbouwgewassen en verdringt de damhertenpopulatie in de Waterleidingduinen de populatie reeën.

Of registreer je om te kunnen reageren.