Home

Nieuws 184 x bekeken 2 reacties

Koopmans: hervorm ook mededinging naast landbouwbeleid

Brussel – Gelijk met de hervorming van het gemeenschappelijk landbouwbeleid moet ook de Europese mededingingswetgeving worden hervormd.

Die oproep deed Tweede Kamerlid Ger Koopmans tijdens een conferentie over de toekomst van het GLB. Koopmans zegt zich grote zorgen te maken over de inkomens van de boeren en tuinders, vooral in vergelijking met de inkomens in de andere schakels van de voedselketen. Hij benadrukt dat niet de politiek het inkomen van de boer bepaalt, maar een handvol machtige inkopers van landbouwproducten. Door de mededingingsregelgeving aan te passen, kunnen boeren en tuinders naar verwachting meer marktmacht krijgen, waardoor ze een betere inkomenspositie kunnen realiseren.

In Brussel zijn vertegenwoordigers van alle nationale parlementen van de 27 lidstaten bijeen om te praten over de hervormingen van het Europese landbouwbeleid voor de periode van 2014 tot 2020.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Beste Ger een prima oproep. Je maakt je terecht zorgen over de inkomenspositie van de primaire sector. Zolang in de betreffende landen het uurloon van de gemildelde boer en tuinder [met een plus voor risico en geinvesteerd kapitaal] niet overeenkomt met het gemidelde uurloon van werknemers is er iets heel erg mis!!!Mogelijk kan het weer invoeren van een minimum verkoop prijs voor brood, melk en vlees??? zoals we dat in de vorige eeuw kenden, ook een positiefe bijdrage leveren aan het inkomen van boer en tuinder.

  • no-profile-image

    Yes ,we can,wel snel handelen anders wordt het mostert na de maaltijd.

Of registreer je om te kunnen reageren.