Home

Nieuws 176 x bekeken

Kiemgroentensector adviseert Europese Commissie in aanpak

Nijmegen – De Nederlandse kiemgroentensector schuift vrijdag aan tafel bij de Europese Commissie (EC) om advies te geven over de borging van het Europese veiligheids- en controlesysteem.

Dat bevestigt kiemgroentenexporteur Evers Specials. Volgens directeur Jelle Kuiper krijgt de sector de kans om uit te leggen ‘hoe wij risico’s beheersen in branche’. “We zullen argumenten aandragen hoe dat zo goed mogelijk geregeld kan worden, zodat Europa de juiste maatregelen kan treffen.”
Kuiper is blij dat de sector de kans krijgt om met Europa in gesprek te gaan. “Ik ben blij dat ze de inbreng van deskundigen vragen, zodat zij hun afweging goed kunnen maken.” De informatie zou gebruikt moeten worden om eventuele risico’s in de toekomst uit te sluiten.
De Nederlandse kiemgroentensector is hard getroffen door de ehec-crisis. “De verdenking spitst zich toe op zaad uit Egypte”, aldus Kuiper. “Het is een goede zaak dat we zo dicht mogelijk bij de echte oorzaak terechtkomen, zodat niet langer alle kiemgroenten onder verdenking staan.”

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.