Home

Nieuws 252 x bekeken

'Kanzi-organisatie moet wilde Kanzi accepteren'

Brussel – Greenstar-Kanzi-Europe (GKE) kan niets ondernemen tegen de verkoop van Kanzi-appels buiten de organisatie om. Dat blijkt uit een advies van de advocaat-generaal van het Belgische hof van cassatie in een langslepende kwestie tussen Greenstar-Kanzi-Europe en een teelt- en handelsbedrijf in België.

Dat bedrijf brengt Kanzi-appels op de markt nadat de vorige rechtenhouder Nicolaï aan het bedrijf 7.000 appelbomen van het ras Nicoter verkocht. Bij deze transactie is de teler niet verbonden aan het naleven van voorwaarden zoals deze voor het clubras zijn opgesteld, voor wat betreft teelt en verkoop van de appels. De appels worden wel onder het merk Kanzi verkocht. GKE verweert zich tegen deze verkoop.

Opvallend is dat in 2008 de voorzitter van de rechtbank van koophandel in Antwerpen wel in kort geding besloot dat de teler en handelaar inbreuk maakte op het exploitatierecht van GKE.

In een reactie laat GKE weten nog volledig vertrouwen te hebben in een positieve uitspraak van het Hof van Cassatie in België. ”Dit is een procedureel advies van de advocaat-generaal. Dit heeft nog geen consequenties.”

Of registreer je om te kunnen reageren.