Home

Nieuws

Kansen kassenbouw Mexico, Zuid-Korea, India en China

Zoetermeer – Voor de Nederlandse tuinbouw en toeleveranciers liggen met name kansen in Zuid-Korea, India, China en Mexico.

Het orgaan Greenport International – dat de internationale agenda uitvoert voor belangenorganisatie Greenport Holland – werkt plannen uit voor activiteiten in deze landen. Sinds april zetelt dit onderdeel in het kantoor van het Productschap Tuinbouw.

Voor een internationalisering wordt van het tuinbouwcluster ondersteuning verwacht van de overheid. In het advies van het Top Team Tuinbouw is Greenport Holland International aangewezen om de internationaliseringsslag verder te faciliteren en te stimuleren. Afgelopen maand is het advies van het topteam Tuinbouw en Uitgangsmaterialen aan minister Verhagen gepresenteerd.

Nederland mikt daarbij op verduurzaming. Onderscheidend vermogen van de sector is het vermogen om meer te produceren met minder grondstoffen, stelt het Top Team. Het is het antwoord op grote veranderingen in de wereld als vergrijzing en klimaatverandering, zo staat in het advies aan het kabinet om de internationalisering te ondersteunen.

In september maakt minister Verhagen bekend aan welke sector hij extra financiële steun geeft uit zijn topbeleid.

Of registreer je om te kunnen reageren.