Home

Nieuws 246 x bekeken

Japans telecombedrijf wil groot investeren in zonne-energie

Tokio – Het Japanse telecombedrijf Softbank wil helpen tenminste 10 zonne-energiecentrales met ieder een capaciteit van 20 MW te bouwen. De centrales moeten een alternatief bieden voor kernenergie. Dat heeft directeur Masayoshi Son bekendgemaakt. Het telecombedrijf financiert 10 procent van de centrales.

Om te beginnen wordt een experimentele centrale gebouwd op het meest Noordelijke van de grote eilanden van Japan, Hokkaido. Lokale overheden hebben zich reeds enthousiast getoond voor het plan en zeggen bereid te zijn een flink deel van de rekening te dragen. Zeker 35 van de 47 prefecturen die Japan telt willen meefinancieren.

Van slachtoffer van kernenergie, kan Japan zichzelf omvormen tot een kampioen in duurzame energie, aldus Son. Volgens de Nihon Keizai Shimbun, een Japanse zakenkrant, kosten de centrales zeker 70 miljoen euro per stuk.

Son staat in Japan bekend als een zeer innovatieve ondernemer. Hij maakte van Yahoo Japan het belangrijkste internetportaal van het land. Son bouwde Softbank om van een software-producent en later investeerder in internetbedrijven tot de derde grootste aanbieder van mobiele telefonie.

Of registreer je om te kunnen reageren.