Home

Nieuws

Japan verbiedt verplaatsen runderen uit Fukushima

Tokio – De Japanse regering heeft het verplaatsen van runderen en de verkoop van vlees van runderen uit de prefectuur Fukushima stilgelegd.

De stap volgt nadat bekend werd dat runderen uit de regio radioactief voer hebben gegeten. Tot nu toe zijn tenminste zo’n vijfhonderd runderen uit het gebied naar andere delen van Japan gebracht.

In de prefectuur vond een kernramp plaats, waarbij verschillende reactoren tot ontploffing kwamen. Vier maanden na de ramp lekt de Fukushima Dai-Ichi Centrale nog steeds radioactief materiaal. De dieren bevonden zich buiten de evacuatiezone van 20 vierkante kilometer maar hebben hooi gegeten uit een nog besmet gebied.

Of ook radioactief vlees op de markt is gebracht is onduidelijk. Tot welke gezondheidsproblemen het eten van radioactief vlees kan leiden, en hoe serieus deze kunnen zijn, is ook onduidelijk. De regering voert inspecties op.

Of registreer je om te kunnen reageren.