Home

Nieuws

Interventie loopt beperkt door na einde noodregeling

Zoetermeer – Het Productschap Tuinbouw (PT) ontvangt nog steeds meldingen van telers om product ter interventie aan te bieden.

Na het aflopen van de opkoopregeling (noodfonds) gaat interventie dus door, maar in een duidelijk lagere snelheid, stelt het Productschap Tuinbouw desgevraagd.

De interventievergoeding is na het beëindigen van de opkoopregeling lager. De vergoeding ligt nu op het niveau dat in de GMO-regeling is beschreven. Voor komkommers is dat bijvoorbeeld 12 cent per kilo.

Ook DPA, koepelorganisatie voor afzetorganisaties, verwacht dat nog steeds partijen uit de markt worden genomen. ”Het is afhankelijk van het operationeel programma van de producentenorganisaties. Ik denk dat het gewoon doorgaat”, stelt directeur Hans van Es.

Volgens het Productschap Tuinbouw is in de laatste dagen van de opkoopregeling nog een aantal bedrijven geruimd. Bekend was al dat circa 400 hectare product tijdelijk uit productie is genomen. Dat areaal is nu verder gegroeid, maar volgens het PT is dat niet met spectaculaire groei gepaard gegaan. Het zou gaan om bedrijven met verschillende teelten, waaronder tomaat en sla.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.