Home

Nieuws 2 reacties

Inflatie China naar 6,4 procent door voedselprijzen

Peking - De inflatie in China heeft in juni het hoogste niveau in drie jaar bereikt, vooral als gevolg van de stijgende voedselprijzen. Dat heeft het Chinese nationale bureau voor de statistiek zaterdag bekendgemaakt.

De inflatie kwam uit op 6,4 procent, het hoogste niveau sinds juni 2008. De inflatie bedroeg toen 7,1 procent. In mei kwam de inflatie nog uit op 5,5 procent. China streeft naar een inflatie van 4 procent op jaarbasis.

De kans dat de overheid de rente verder gaat verhogen is hiermee toegenomen, ondanks zorgen over een afkoeling van de economie. De Chinese centrale bank had vorige maand de rente al voor de derde keer dit jaar opgeschroefd. "Wij verwachten dat de rente in het vierde kwartaal nog eenmaal omhoog gaat om te voorkomen dat de inflatoire druk overloopt naar het nieuwe jaar'', aldus een econoom van CEBM in Shanghai.

De scherp gestegen inflatie van de afgelopen maanden komt volgens hem vooral door een forse stijging van de prijs van varkensvlees. Dat heeft te maken met een tekort aan varkens in China.

Voedselprijzen bepalen in China bijna een derde van de totale stijging van de prijzen van consumptiegoederen.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Inflatie in China maar ook elders hoger dan voorgaande jaren, oorzaak Stijgende voedsel prijzen. Lees landbouw prijzen (te) hoog. Niemand vraagt zich af of de prijzen voor voedsel al geen jaren te laag zijn geweest om de voedel productie op een nette wijze op peil te houden. Nee de toch al rijke boeren en tuinders gaan weer eens met de Winst strijken zo zal de burger het lezen. Politiek komt dit goed uit om weer prijspolitiek te gaan toe passen voor primaire landbouw producten en niet voor de tussen schakels in de keten. Zij weten steeds weer duidelijk aan te tonen, dat ze alle extra kosten echt gemaakt hebben en dat het daar echt niet zonder kan. Nee iedere paprika en komkommer moet echt in een eigen plasticje (EHEC buiten houden) verpakt worden en alle melk moet eerst bewerkt worden tot er alleen nog witte vloeistof en bakken met andere bestanddelen over zijn, om daarna weer melk te maken met alleen standaard waarden voor alle ingredienten en verder moeten er GEZOND makers aan toegevoegd worden. Dit suggereert. dat melk van nature ongezond is. Is het dan verwonderijk dat er miljoenen mensen niets op hebben met landbouw, hun GEZONDE eten komt uit een fabriek, Al dat andere is dubieus van kwaliteit komt in aanrking met buiten lucht en / of dieren. Bewerken is dus nodig en kost geld, mag niet op bezuinigd worden.

  • no-profile-image

    Inflatie in China maar ook elders hoger dan voorgaande jaren, oorzaak Stijgende voedsel prijzen. Lees landbouw prijzen (te) hoog. Niemand vraagt zich af of de prijzen voor voedsel al geen jaren te laag zijn geweest om de voedel productie op een nette wijze op peil te houden. Nee de toch al rijke boeren en tuinders gaan weer eens met de Winst strijken zo zal de burger het lezen. Politiek komt dit goed uit om weer prijspolitiek te gaan toe passen voor primaire landbouw producten en niet voor de tussen schakels in de keten. Zij weten steeds weer duidelijk aan te tonen, dat ze alle extra kosten echt gemaakt hebben en dat het daar echt niet zonder kan. Nee iedere paprika en komkommer moet echt in een eigen plasticje (EHEC buiten houden) verpakt worden en alle melk moet eerst bewerkt worden tot er alleen nog witte vloeistof en bakken met andere bestanddelen over zijn, om daarna weer melk te maken met alleen standaard waarden voor alle ingredienten en verder moeten er GEZOND makers aan toegevoegd worden. Dit suggereert. dat melk van nature ongezond is. Is het dan verwonderijk dat er miljoenen mensen niets op hebben met landbouw, hun GEZONDE eten komt uit een fabriek, Al dat andere is dubieus van kwaliteit komt in aanrking met buiten lucht en / of dieren. Bewerken is dus nodig en kost geld, mag niet op bezuinigd worden.

Of registreer je om te kunnen reageren.