Home

Nieuws 189 x bekeken

Ieren boos over voortijdige wegenplannen

Dublin – De Irish Farmers Association wil dat het ministerie voor transport in Dublin en de Ierse Rijkswaterstaat stoppen met het aankondigen van allerlei wegenplannen voordat daarvoor ook maar een cent beschikbaar is gesteld. Volgens de IFA ‘steriliseren’ dergelijke aankondigingen grote stukken boerenland en veel boerenbedrijven zonder dat daar een reden voor is.

De IFA denkt dat alleen al de aankondiging dat ergens in de toekomst een nieuwe weg kan komen, grote problemen veroorzaakt voor de boeren op en langs het betrokken traject. Vaak krijgen ze geen vergunning meer voor nieuwe huizen, schuren of bijgebouwen en is verkoop van het land ook aanzienlijk moeilijker. Voorzitter John Bryan: ‘’Nu we een economische recessie doormaken waarin het budget voor de wegenbouw in ieder geval opnieuw wordt bekeken, is het niet langer acceptabel dat een traject voor een nieuwe weg wordt aangekondigd en de betrokken grond wordt gesteriliseerd zonder enige aanwijzing wanneer die grond wordt aangekocht of de weg wordt aangelegd.’’ De bond wijst op een recente aankondiging voor een weg in Zuid-Ierland bij Rosslare waardoor tientallen boeren zijn getroffen. Bryan heeft een gesprek met minister voor transport Leo Varadkar aangevraagd om de zaak verder te bespreken.

Of registreer je om te kunnen reageren.