Home

Nieuws 204 x bekeken

ISN bekritiseert 'vertragingstactiek' slachterijen

Damme – De Duitse varkenshoudersorganisatie ISN beschuldigt de slachterijen van vertragingstactiek bij de invoering van nieuwe vleesclassificeringsschema’s.Die schema’s komen begin oktober in gebruik, maar in strijd met de toezeggingen van de verwerkers hebben de leveranciers nog geen enkele informatie gehad over de aard van de wijzigingen die deze schema’s met zich mee gaan brengen.

De ISN riep de slachterijen al in maart op tot een lopende dialoog. Bij het eerste overleg in die maand is het tot dusver echter gebleven, aldus de organisatie. Alleen Westfleisch heeft enkele concrete veranderingen bekend gemaakt.

De ISN meent dat de varkenshouders weer voor voldongen feiten worden geplaatst. Iets soortgelijks heeft zich eerder voorgedaan, toen plotseling nieuwe schema’s zwaardere gewichten bleken te bevoordelen. ”Dat het onderwerp complex is betekent niet dat het onmogelijk is met de nieuwe schema’s tevoorschijn te komen. Ze zijn tenslotte al lang genoeg bekend”, stelt ISN-directeur Torsten Staack.

Of registreer je om te kunnen reageren.