Home

Nieuws

Hulporganisatie luidt noodklok over droogte in Oost-Afrika

Amsterdam - De hulporganisatie Save the Children luidt de noodklok over de droogte in Oost-Afrika. Volgens de organisatie hebben meer dan tien miljoen mensen direct hulp nodig.

In vluchtelingenkamp Dadaab in Kenia arriveren iedere dag meer dan duizend nieuwe vluchtelingen, meldt de organisatie. 's Werelds grootste vluchtelingenkamp huisvest nu 360.000 mensen, vier keer zoveel mensen als waarvoor capaciteit is.

Een combinatie van uitgebleven regen en stijgende voedselprijzen zorgen voor een voedselcrisis in Oost-Afrika. In delen van Djibouti, Ethiopië, Kenia, Somalië en Uganda zijn oogsten mislukt, landbouwgrond uitgedroogd en vee gestorven. Daarmee zijn families hun inkomen, bron van levensonderhoud en voedselvoorraad kwijt geraakt.

Of registreer je om te kunnen reageren.