Home

Nieuws

Hongarije vernielt 400 hectare transgene mais

Boedapest - De overheid in Hongarije heeft 400 hectare mais vernietigd, omdat er transgene planten op staan. Er is geen stuifmeel verspreid naar de omgeving, zegt landbouwminister Lajos Bognar.

Hongarije verbiedt de teelt van genetisch veranderde mais. Sinds maart dit jaar moeten handelaren controleren of het zaad geen transgene zaden bevat. Volgens de site AllAboutFeed stonden op de percelen transgene planten van Pioneer en Monsanto.

Hongaarse media melden dat de kans bestaat dat duizenden hectare mais in Hongarije transgene planten bevat. Boeren klagen dat ze dit te laat weten. Nu is het te laat om opnieuw mais te zaaien. Het bedrijf dat het zaad heeft verkocht is in surceance van betaling, waardoor de telers geen compensatie dreigen te krijgen.

Of registreer je om te kunnen reageren.