Home

Nieuws 172 x bekeken

HBAG ziet export bloemen en planten licht stijgen

Aalsmeer – Nederlandse exporteurs van bloemen en planten hebben het eerste helft van dit jaar een exportomzet geboekt van 2,9 miljard euro. Daarmee ligt de export 2 procent hoger dan een jaar eerder. Dat blijkt uit cijfers van het hoofdbedrijfschap bloemen en planten, HBAG.

In de eerste twee maanden van 2011 werd een omzetstijging gerealiseerd van 20 procent. De maand maart viel tegen door een teleurstellende Engelse Moederdag. Voorjaarsbloemen zoals tulpen raakten volgens HBAG uit de gratie door het vroege en warme voorjaar. Het voorjaar duurde vervolgens te kort voor een goed tuinplantenseizoen op gang te houden.

In juni zakte de exportomzet snijbloemen met 1 procent. Duitsland kocht 10 procent meer maar staat in totaal dit jaar nog 3 procent in de min met een omzet van 527 miljoen euro. De exportomzet aan planten daalde met 7 procent. Over het hele jaar daalde de export 1 procent tot 403 miljoen euro.

Of registreer je om te kunnen reageren.