Home

Nieuws 244 x bekeken

Groene Duitse parlementariërs eisen verbod op Piètrain

Berlijn - Het varkensras Piètrain moet worden verboden. Dat vindt de Bondsdagfractie van Bündnis90/Die Grünen.

De groene Duitse parlementariërs hebben een motie met een verzoek om een dergelijk verbod ingediend. In de praktijk kan het verbod worden vormgegeven door de fokkerij met het ras niet meer toe te laten. Motief voor het initiatief van de Groenen is een genetisch defect bij Piètrain, zo blijkt uit de toelichting. Dat defect resulteert in een hoge stressgevoeligheid, wat volgens de fractie aanzienlijke pijn en leed oplevert. Piètrain is het meest benutte vaderras in de Duitse fokkerij. De stressgevoeligheid proberen de fokkers te beperken door kruisingen, zo weten de experts.

Of registreer je om te kunnen reageren.