Home

Nieuws

Greencore koopt Britse collega

Londen – De Ierse fabrikant van gemaksvoedsel Greencore koopt de Britse sandwich- en salademaker Uniq voor 128,5 miljoen euro. Uniq, dat al tijden in financiële problemen verkeert, was vroeger ook eigenaar van Johma Salades maar verkocht dat eind 2009.

Greencore is een grote leverancier van kant-en-klaar maaltijden, salades en dergelijke op de Britse markt. Uniq is op haar beurt eveneens een grote partij in deze markt en maakt bovendien zuiveltoetjes. Uniq is de laatste jaren al fors afgeslankt. Bovendien heeft de directie het bedrijf eerder verkocht aan het eigen pensioenfonds om een tekort op de pensioenvoorzieningen te dekken. Dat pensioenfonds heeft Uniq eerder in de etalage gezet waar de transactie met Greencore nu uit voortkomt.

Of registreer je om te kunnen reageren.