Home

Nieuws 474 x bekeken

Gladiool weet zich te handhaven

Lisse – Hoewel de handelsruimte van de CNB in het kader van de gladiolen-productweek bol staat van de gladiolencultivars, was de opkomst voor de tweede speciale gladiolenkeuring van de KAVB in de naastgelegen keuringszaal bescheiden.Het was voornamelijk de Prisma Gladiolus die ondanks alles wat tegen kon zitten een mooie inzending gladiolen neerzette in goede kwaliteit. De roze zaailing 04.397.01 met regelmatige kelken langs een mooi opgebouwde aar, was ieders favoriet. Deze zaailing kreeg een score van 9,50 punten.

Vorige week maandag wist Prisma Gladiolus de hoogste score te behalen met een witte zaailing. Dit keer werd een ander witte zaailing ingestuurd, namelijk 04.443.03, die een score van 9,45 punten behaalde. De donkerrode 04.312.01 scoorde 9,25 punten terwijl deze vorige week nog bleef steken bij 9,13 punten.

De fa. Chr. Van der Salm en Zn liet twee kleinbloemige zaailingen zien, waaronder de 1 CS orange-bruin die 8,15 punten scoorde. Bij de kleinbloemige gladiolen blijft J. en P. Snoek & Zn aan kop met de inzending van vorige week en bij de grootbloemigen 3 ligt Prisma Gladiolus nu aan kop met de eerder genoemde 04.397.01.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.