Home

Nieuws 411 x bekeken

Geweldige Agapanthussen in keuringszaal

Lisse - De keuringszaal bij de CNB in Lisse is deze week weer een enorme bloemenzee. Allerlei producten zijn hier vertegenwoordigd, met als hoofdmoot de inzendingen Agapanthus in het kader van de speciale Agapanthuskeuringen.

Geweldige planten. Soms zelfs kolossaal, maar ook presentaties op de vaas. Zoals de lichtblauwe Agapanthus ‘Montreal’ van Piet Zonneveld, ofwel Piet Panthus. Deze inzender zette nog een aantal andere exemplaren op de vaas in de etalage, waaronder de lichtblauwe A. ‘Stockholm’, de witte A. ‘Albus’ en de lichtblauwe A. ‘Mariëtte’. Op (soms enorme) potten showt Zonneveld onder meer de donkerblauwe A. ‘Messina’, de zeer donkerblauwe A. ‘Dokkum’ en de fijnbloemige A. ‘Johannesburg’.

Cees Breed toont de kortstelige witte Agapanthus ‘Snow Pixie’ en de grote, blauwe A. ‘Buckingham Palace’ en J. Bleeker onder andere de witte A. ‘Mara’. De Agapanthus, ook wel Afrikaanse lelie genoemd, stamt uit Zuid-Afrika en doet het goed in de Nederlandse tuin waarin het product goed kan overleven mits er in de winter voor een goed dek is gezorgd. Ook als snijbloem maakt Agpanthus goede sier, doch het meest wordt het product als kuipplant ingezet.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.