Home

Nieuws

’Geen tol voor Franse strotransporten’

PARIJS – ’’De vele vrachtwagens die dezer dagen in Frankrijk de weg op gaan om stro te vervoeren moeten vrijgesteld worden van tol op de autowegen. Dat verzoek hebben we inmiddels bij de vereniging van tolwegbeheerders SNCF neergelegd”, aldus Franse minister van landbouw Bruno le Maire.

In Frankrijk is een grote ’Operation Paille’ ofwel operatie-stro op gang gekomen om stro te transporteren van akkerbouwers die er voldoende van hebben naar veehouders in andere delen van het land die door de droogte van dit voorjaar met een tekort kampen.

Veel vrachtbedrijven stellen hun geschikte materieel daarvoor tegen gunstige tarieven beschikbaar, maar de minister wil nu ook dat die wagens zonder tolheffing door kunnen rijden. Dat is van belang omdat de tol voor vrachtwagens zeker over langere afstanden fors kan oplopen. ’’Ook van die kant verwachten we solidariteit,” aldus Le Maire.

Of registreer je om te kunnen reageren.