Home

Nieuws

Fransen runderslacht omhoog, prijzen zakken flink in

Parijs – Franse rundveehouders hebben in de maand mei 160.000 koeien naar de slacht gebracht. Dat is 24.000 meer dan een jaar eerder. Door dat grote aanbod zijn de veeprijzen, die tot dan toe op een hoog niveau lagen, in de maand mei drastisch gedaald.

Volgens de agrarische infodienst Agreste is de grote toevloed te wijten is aan de droogte van het voorjaar. Boeren brengen hun dieren eerder naar de slacht om dreigende voertekorten later dit jaar voor te zijn. Om dezelfde reden is het gemiddeld geslacht gewicht van april op mei met vijf kilo per karkas gedaald. De prijs voor klasse R runderen is binnen een maand tijd met 14 cent per kilo ingezakt naar 3,42 euro per kilo eind mei.

Agreste geeft daarbij aan dat de slachtcijfers van vleesvee het hele jaar al hoger liggen dan in 2010 maar dat die tendens sinds april ook bij melkvee waarneembaar is. Tot en met eind mei zijn in Frankrijk in totaal 1,581 miljoen runderen geslacht, bijna acht procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Het aantal geslachte vleeskalveren vertoont echter een lichte daling met net geen vol procent naar 621.878.

Of registreer je om te kunnen reageren.