Home

Nieuws 175 x bekeken

Fransen mikken op wat grotere perenoogst

Parijs – De Franse perenoogst wordt door de statistiekdienst van het ministerie van landbouw SSP geschat op 180.300 ton. Dat is dan 4 procent meer dan vorig seizoen, toen de oogst slecht uitviel, maar nog altijd eveneens 4 procent onder het vijfjaarlijks gemiddelde.

”Voorspellen op dit tijdstip in het groeiproces is echter een hachelijke zaak, weersinvloeden of plagen kunnen het beeld nog totaal veranderen,” aldus de SSP. De dienst kan met name nog niet inschatten wat de gevolgen zijn van het in veel delen van Frankrijk lage grondwaterpeil.

Het areaal aan perenboomgaarden ligt rond de 7.000 hectare, dat is vrijwel even veel als vorig jaar maar acht procent onder het gemiddelde sinds 2007. Ongeveer een derde van de productie is William’s met daarnaast een grote bijdrage van Jules Guyot.

Of registreer je om te kunnen reageren.