Home

Nieuws 234 x bekeken

Franse rechtse politica: euro zal sterven

Parijs – Marine Le Pen, voorzitter van het rechtse Front national en daarmee de Franse equivalent van Geert Wilders, voorspelt dat de euro op korte termijn het loodje zal leggen.

Volgens Le Pen wordt elk debat over de euro in Frankrijk onmogelijk gemaakt ”door de heilige unie tussen politiek en media rond het dogma van de euro”.
”De enige oplossing is het herstel van de monetaire vrijheid die het de staten mogelijk maakt een wisselkoersbeleid te voeren dat aan hun eigen behoeften tegemoet komt”, denkt Le Pen die haar partij ook zal aanvoeren bij de presidentsverkiezingen van volgend jaar. Zij beschuldigt de leiders in haar land, en president Sarkozy voorop, ervan toe te werken naar een totale economische federalisering van de eurozone. ”Maar ik weet dat de geschiedenis me op korte termijn gelijk zal geven, de euro zal sterven.”

Of registreer je om te kunnen reageren.