Home

Nieuws 320 x bekeken

Franse komkommerprijs 14 procent lager

Parijs – De Franse markt voor komkommers is na het Ehec-drama de laatste weken weer wat aangetrokken. De producentenprijzen liggen echter nog altijd tot 14 procent onder het gemiddelde van de afgelopen vijf jaar.

Dat meldt de agrarische infodienst Agreste in een productoverzicht.

Ook in Frankrijk zijn de komkommerverkopen door de eerste Ehec-berichten nagenoeg tot stilstand gekomen. Pas de laatste weken van juni is weer een lichte opleving te merken. Dat leidde er toe dat de oogst rond de crisis bijna een kwart lager lag dan normaal voor deze tijd van het jaar.

De Franse komkommerproductie wordt voor dit seizoen nu geschat op 114.000 ton, 4 procent minder dan vorig jaar. Het areaal blijft daarbij nagenoeg gelijk op 513 hectare.

Of registreer je om te kunnen reageren.