Home

Nieuws 285 x bekeken

Franse boerenbond: stabiel EU-budget is een eerste stap

Parijs – De Franse boerenbond FNSEA noemt de door de Europese Commissie gepresenteerde stabiliteit in het landbouwbudget ’een eerste stap’. Volgens de bond komt het er nu wel op aan waakzaam te blijven omdat dat budget nog van alle kanten bedreigd kan worden, zoals door de uitbreiding van de EU, de klimaatverandering of het beheersen van de huidige crisis.

De FNSEA stelt dat het de laatste jaren voortdurend hard gestreden heeft om in ieder geval een stabiel landbouwbudget binnen te halen. ’’We zijn van ver gekomen. Tussen hen die steeds weer tegen de landbouw en tegen het GLB en voor een substantiële verlaging van het landbouwbudget pleitten en zij die dachten van te voren al verslagen te zijn, heeft de FNSEA het hoofd nooit laten hangen. We hebben samen met onze collega’s in COPA gewerkt aan de bewustwording van parlementariërs als in Europa en de boodschap van een ambitieus en efficiënt GLB verspreid.”

Of registreer je om te kunnen reageren.