Home

Nieuws

Franse boeren mogen meer wolven afschieten

Parijs - Franse boeren mogen eerder wolven afschieten als die hun veestapel bedreigen.

"Alle veehouders in een gebied waar wolven een risico vormen mogen hun vee vanaf de eerste aanvallen verdedigen zonder verdere administratieve verplichtingen," aldus minister voor ecologie Nathalie Kosciusko-Morizet.

Tot op heden moet de prefet, de regionale vertegenwoordiger van de nationale overheid, eerst formeel toestemming geven voordat wolven afgeschoten mogen worden. Het ministerie heeft inmiddels echter dit jaar al bijna 600 aanvallen geregistreerd waarbij ruim tweeduizend schapen en lammeren het leven lieten.

Vorig jaar ging het in dezelfde periode om 470 aanvallen met bijna 1.800 slachtoffers. Dat wordt mede veroorzaakt door de sterke toename van het aantal wolven. De minister erkent daarom dat de situatie in sommige gebieden uit de hand dreigt te lopen. Zij heeft ook toegezegd dat veehouders volgend jaar 'automatisch' wolven mogen verjaren en afschieten in gebieden waar die dieren dit jaar vee hebben aangevallen.

Of registreer je om te kunnen reageren.