Home

Nieuws

Franse E.coli uitbraak breidt zich uit

Lille – De E.coli uitbraak in Noord-Frankrijk heeft zich uitgebreid. Deze week zijn nog eens vier personen, waaronder een baby, in het ziekenhuis opgenomen met ziekteverschijnselen die mogelijk worden veroorzaakt door de E.coli bacterie die eerder is vastgesteld in diepvrieshamburgers. Bovendien worden nu ook uit voorzorg bij andere winkels dan Lidl vleesproducten teruggehaald.

De E.coli uitbraak trof in eerste instantie acht kinderen die allen in het ziekenhuis zijn opgenomen. Inmiddels is het aantal slachtoffers echter opgelopen naar 18, waarvan vier uit één gezin. In elf gevallen is een rechtstreeks verband vastgesteld tussen de ziekte en het eten van hamburgers van het merk Steak Country. Omdat dat bij de anderen niet duidelijk is en er ook een baby onder de patiënten is, vermoedt de Franse gezondheidsdienst dat ook besmetting van persoon-op-persoon heeft plaatsgevonden.

De partij hamburgers van de fabrikanten SEB en CERF werden eerst uitsluitend teruggevoerd naar filialen van Lidl. De gezondheidsdienst heeft nu echter ook hamburgers en daarnaast gehaktballetjes van een ander merk, Cergel, laten terughalen bij de grote Franse supermarktketen Auchan.

Of registreer je om te kunnen reageren.