Home

Nieuws

Frans telersprotest op Rungis

Parijs – Enkele tientallen Franse fruittelers hebben vandaag op de groothandelsmarkt Rungis in Parijs de groothandel aangesproken op de invoer van goedkope perziken uit Spanje.

De telers, die later ook een gesprek hadden op het ministerie van landbouw, vinden dat de handel de voorkeur moet geven aan product uit eigen land.

”We worden nu al gedwongen onder de productieprijs te verkopen en als dit nog langer zo doorgaat dan verdwijnt de hele perzikensector uit Frankrijk. De groothandel moet onze producten verkopen alsof het van henzelf afkomstig is,” aldus een woordvoerder van de regionale boerenbond in Perpignan aan de Spaanse grens.

De handelaren wijzen er op hun beurt op dat Spanje alleen maar goedkoper kan zijn omdat de arbeidskosten daar lager liggen. Het ministerie van landbouw heeft overigens net vorige week toestemming verleend voor de straatverkoop van perziken en andere zomerfruit gedurende de eerste twee weekenden van juli.

Of registreer je om te kunnen reageren.