Home

Nieuws

Frankrijk wil veehouders helpen bij biogasprojecten

Crozon – De Franse staat zal veehouders in Bretagne helpen om biogasprojecten van de grond te krijgen en zo de uitstoot van stikstof terug te dringen. Tegelijk blijft de staat actief bijdragen aan het opruimen van giftige groene algen op de Bretonse stranden die door de te hoge stikstofuitstoot van de intensieve veehouderij worden veroorzaakt.

Dat heeft president Nicolas Sarkozy meegedeeld tijdens een bezoek aan Crozon, een kustplaats in een natuurpark net ten zuiden van Brest. Door de weersomstandigheden is de hoeveelheid groene algen dit jaar nog sterker dan in voorgaande jaren. In Bretagne is tot eind juni al 25.000 kubieke meter bij elkaar gebracht, dubbel zo veel als vorig jaar rond die tijd.

‘’Wij blijven helpen om de groene algen te verzamelen en af te voeren omdat dat van levensbelang is voor het toerisme. Om op de lange termijn de uitstoot van stikstof te bedwingen zullen we boeren helpen bij de methanisatie. De grootste bijdrage die de veehouders zelf kunnen leveren aan zichzelf, aan het milieu en aan Bretagne is daar actief aan meewerken,’’ aldus Sarkozy. De president wil verder niet met de beschuldigende vinger wijzen naar de boeren: ‘’Zij hebben op dit gebied de afgelopen jaren al ontzettend veel gedaan.’’

Of registreer je om te kunnen reageren.