Home

Nieuws 210 x bekeken 4 reacties

Forse kritiek Kroes op kabinet

Brussel - EU-commissaris Neelie Kroes vindt dat Nederland moet stoppen met kritiek op Europa. Ze zegt dat het kabinet juist meer de boer op moet om de EU meer uit te venten omdat die volgens haar veel goeds heeft gebracht. Dat zegt de VVD-politica zaterdag in een vraaggesprek in De Telegraaf.

Kroes zegt dat de Nederlandse kritiek sinds het uitbreken van de Griekse crisis niet onopgemerkt is gebleven in Brussel en in andere EU-lidstaten. "De toon van bijvoorbeeld minister De Jager (Financiën) is anders dan zijn voorgangers.''

Volgens haar heeft Nederland enorm van de open markt geprofiteerd. "Dat moeten we niet kwijtspelen''. Ze doelt daarbij op rapporten waaruit blijkt dat de EU de gemiddelde Nederlander 2000 euro per jaar oplevert.

Kroes beseft dat de kwesties als Griekenland voor veel irritatie zorgen. Ook kritiek op de Europese Commissie neemt ze ter harte. "Het heeft ernstig geschort aan ons pr-beleid.''

Volgens minister Gerd Leers (Immigratie en Asiel) heeft Kroes 'zeker een punt', zo zei hij zaterdag in radioprogramma TROS Kamerbreed. "We gaan werken aan onze toon. Dit hebben we onlangs ook besproken in de ministerraad.''

Tegelijk vindt Leers wel dat Europa begrip moet hebben voor wat Nederland te zeggen heeft over Europa. "We moeten onze positie wel verduidelijken. De inhoud staat voorop. Andere Europese landen moeten weten dat we veel van mensen vragen, zoals dat ze langer moeten doorwerken en moeten bezuinigen. Andere Europese landen mogen onze zorgen zien. We mogen niet het draagvlak verliezen bij burgers.''

Laatste reacties

 • no-profile-image

  kersten

  Hier ben ik het volledig mee eens.
  Op deze wijze ons imago als handelsnatie wel vergeten!

 • no-profile-image

  Hier ben ik het volledig mee eens.
  Op deze wijze ons imago als handelsnatie wel vergeten!

 • no-profile-image

  Kersten heb jij die Ero 2000 per jaar op je rekening gezien? Ik niet dat mag je best weten. Kroes praat over gemiddeld, dat kan dan ook betekenen dat 1 Handelaar Euro 2.0000.000 verdiend aan de Grieken en dat betekent dan weer dat er 1000 mensen NUL hebben verdient aan de Grieken. Eén ding is zeker als het fout loopt met de steun aan de Grieken moeten we allemaal bijpassen en zal de handelaar gemiddeld bijpassen net als de gewone Nederlander, die niet heeft verdiend aan de Grieken, omdat hij gewoon zijn activiteiten in Nederland heeft. Om met gemiddelden te gooien krijg je altijd een vertekend beeld, omdat er geen gemiddelde Nederlander bestaat, het komt de spreker goed uit. De Jager zou wel eens dichter bij de waarheid kunnen zitten dan Kroes (wiens brood men eet, wiens woord men spreekt),

 • no-profile-image

  Kroes is een slim vrouwtje . Die zich met zaken bezig houd , waar de burger wat aan heeft. Helaas is dat van de rest van het Europa apparaat niet zo. Neelie moet niet de Pr verbeteren.dat is
  gelijk aan bedrog. Ze moet er voor zorgen dat het dagelijks bestuur van europa zich bezig gaan houden waar voor zijn opgericht, VREDE,GELIJKE behandeling van de inwoners, en vrije handel. Niet met lieve heersbeestjes. /sapputjes bij de voerkuil. En met slimme plannetjes van de multinational meewerken. Waardoor de kleine zelfstandige in de dorpen worden kapot gemaakt. De doorgedraafde regeldrift die zo langzamerhand een
  kwelling aan het worden is die zou onze Neelie moeten aanpakken.Alleen dan zal er draagvlak zijn

Of registreer je om te kunnen reageren.