Home

Nieuws 174 x bekeken

Flevoland wil bedrijf opzetten voor ontwikkeling duurzame energie

Lelystad – De Flevolandse gemeenten, provincie, waterschap Zuiderzeeland, netwerkbedrijf Alliander en afvalverwerker HVC gaan een businessplan opstellen voor de ontwikkeling van de Duurzame Energie- en Ontwikkelingsmaatschappij Flevoland (DE-on).

DE-on moet meer vaart zetten achter de besparing op fossiele brandstoffen en de opwekking van duurzame energie.

In opdracht van de gemeenten, provincie en het waterschap is een haalbaarheidsstudie uitgevoerd waaruit blijkt dat de kansen voor een duurzaam energie- en ontwikkelmaatschappij Flevoland (DE-on) gunstig zijn, met een aanzienlijk potentieel aan energiebesparingsmogelijkheden en duurzame energie.

Ook is er gesproken over een fonds om projecten financieel op poten te zetten. In het businessplan worden de risico’s nog eens op een rij gezet, wordt opnieuw de bereidheid van de verschillende partijen gepeild en gekeken naar mogelijkheden extern financiering los te krijgen.

Of registreer je om te kunnen reageren.