Home

Nieuws

Export kiemgroente halveert tijdens Ehec-crisis

Zoetermeer – De Nederlandse export van kiemgroente naar EU-landen zakte door de Ehec-affaire naar minder dan de helft van het normale niveau. Dat meldt het Productschap Tuinbouw.

De Nederlandse kiemgroentekwekers zijn blij dat minister Edith Schippers van VWS het consumptieadvies voor kiemgroente heeft aangepast. Op advies van de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) ontraadt ze alleen nog het eten van rauwe fenegriekkiemen. De aanpassing doet recht aan de veiligheid van hun product, vinden de kwekers en het PT.

Volgens de kiemgroentekwekers is de consumptie van kiemgroente in Nederland vrijwel op peil gebleven tijdens de Ehec-crisis. De kwekers vragen de overheid om financiële steun om via promotie hun totale afzet weer te herstellen.

Of registreer je om te kunnen reageren.