Home

Nieuws

Export en hogere prijzen stuwen omzet Duitse voedingsindustrie

Berlijn - De Duitse voedingsindustrie ziet de omzet op de buitenlandse markten harder groeien dan op de thuismarkt.

In een nieuw conjunctuurrapport van de federatie van deze industrie, de Bundesvereinigung der Deutscher Ernährungsindustrie (BVE), wordt vastgesteld dat de export naar de EU-markten in de eerste vijf maanden in vergelijking met dezelfde periode van vorig jaar met 12 procent toenam en de export naar landen buiten de EU met 24 procent. De gemiddelde omzetgroei inclusief die op de thuismarkt groeide met 11 procent naar 66,2 miljard euro, waarvan rond de 20 procent buiten de EU werd gehaald, primair Rusland, de USA en Zwitserland. Het veruit grootste deel van de groei is een uitvloeisel van gestegen prijzen. Gecorrigeerd voor prijsstijgingen beperkte de omzetgroei zich tot selchts 1,8 procent.

Of registreer je om te kunnen reageren.