Home

Nieuws 168 x bekeken

Engelse toeslagrechten voor 99 procent de deur uit

Londen– Het Rural Payment Agency, het Engelse bureau dat de toeslagrechten verzorgt, had op de ’sluitdatum’ 30 juni 99 procent van de aanvragen afgehandeld en uitbetaald.

Daarmee is de door de EU gestelde doelstelling ruimschoots gehaald en wordt een boete wegens te laat betalen voorkomen, aldus staatssecretaris voor landbouw Jim Paice.

De RPA heeft daarmee in totaal 1,75 miljard pond (1,96 miljard euro) aan 103.604 aanvragers uitbetaald. Uiteindelijk staan daarmee nog bijna zeshonderd aanvragen voor een maximaal bedrag van 28 miljoen euro open.

Paice betwijfelt echter of die openstaande aanvragen allemaal ook toegewezen zullen worden. ”De resultaten stemmen tot tevredenheid gezien de focus op de juistheid van de betalingen om de erfenis van IT- en dataproblemen die de RPA al jaren achtervolgt nu achter ons te laten.”

Of registreer je om te kunnen reageren.