Home

Nieuws 171 x bekeken

Ehec leidt tot faillisement aardwarmteteler Kampen

Kampen – Komkommerbedrijf Ambo Valentes – één van de drie bedrijven in Aardwarmte Cluser BV in de Koekoekspolder – is failliet. Afgelopen week heeft de Rechtbank in Zwolle de uitspraak gedaan. Oorzaak is de Ehec-crisis waardoor het bedrijf weken zonder inkomsten zat.

Het bedrijf heeft zelf projectleider Radboud Vorage daarvan op de hoogte gesteld. Hij verwacht dat het aardwarmteproject geen gevaar loopt. Voor een gezonde exploitatie van de aardwarmtebron is wel een spoedige derde afnemer van aardwarmte gewenst. ”In de winter is de vraag naar warmte hoog genoeg om met twee afnemers toe te kunnen. Het zou echter fijn zijn als we er in het voorjaar een derde partij bij krijgen.” Het project heeft met de nodige problemen te kampen. Eind vorig jaar werd de boormaatschappij failliet verklaard, waardoor de boring vertraging opliep.
De aandelen van het teeltbedrijf in Aardwarmte Cluster BV behoren bij de failliete boedel van het bedrijf en lijkt bij een mogelijke overname te zullen worden meegenomen. Vorage denkt over 10 dagen de aardwarmtebron te kunnen testen. Het bedrijf moet aantrekkelijk genoeg zijn om te worden overgenomen of voor een doorstart in aanmerking te komen, denkt Vorage.

Of registreer je om te kunnen reageren.